PPC

Precision Pistol Competition, en skytesport med fokus på presisjonsskyting i forskjellige stillinger på ulike hold

Nasjonalt regelverk for pistol

Trenerduoen Morten og Thomas deltok på innføringskurs i PPC skyting hos Farris Sportsskyttere 13. juni. Espen Halvorsen var instruktør for kurset.

Furuseth | Teinum

Kurset har en teoretisk del som forklarer reglement, bakgrunn og sikkerhetsregler. PPC 1500 ligger under Nasjonalt regelverk for pistol. PPC 1500 Norway har en oversatt utgave av regelboken til norsk. Etter teori, var det praktisk gjennomgang av sikker våpenhåndtering, informasjon om utstyr som er lurt å medbringe på et stevne, samt hva man må ha som arrangør.

Vi utførte noen prøveskudd på forskjellige hold, med og uten barrikade.

Etter teori og praktisk innføring var det over på vår første PPC1500 match og vi fortsatte med to PPC480 matcher.

Dette gav mersmak og vi ønsker å bringe dette videre til våre medlemmer i klubben. Det er litt praktisk som må på plass mtp. kursmateriell og skivestativer, men vi håper at vi kan få gjennomført innføringskurs og en match på Kristiansand Pistolbane i løpet av vårparten 2021. Det krever også at banepartiet mellom 25 og 50m utbedres slik at vi har samme kotehøyde på 3, 7 og 15 yards (50 yards er referansepunkt). 25 og 50 yards skytes fra standplass.

Mer om PPC1500

Espen Halvorsen fra Farris Sportsskyttere, gir en fin gjennomgang av PPC i skytternytt 2020 #3.

PPC 1500 er et baneprogram, men i motsetning til ISSF, så skal våpen oppbevares i hylster, og det trekkes fra dette når programmet starter. Sikkerhet har høy fokus og her er det enkle regler som ivaretar sikkerhet på en god måte. Våpen kan kun røres i “safety-zone” og på linjen. Ammunisjon skal ikke røres i “safety-zone”.

Det skytes stående, stående med barrikade venstre og høyre, sittende og liggende. Man utfører også flere magasinbytter under en serie, så det er litt mer “action” enn hva vi er vant med 🙂

PPC-skyting er organisert gjennom det internasjonale forbundet World Association 1500 (WA1500). Etter du har deltatt på et innføringskurs og skutt en PPC1500 match, får du tildelt et WA nummer som du skal bruke i alle nasjonale og internasjonale konkurranser.

Skytterforbundet har en bra startside for PPC-skyting: https://www.skyting.no/pistol/ppc-1500/

Oppegård Skytterlag har lagt ut sitt kursmateriell for PPC https://www.oppegaardsl.no/wp-content/uploads/2016/10/OSL-PPC-Kursmanual.pdf

Vel, pulsen var høy og det er krevende å skyte med G19 på 50m 🙂

https://wp.nif.no/PageTerminDetail.aspx?LinkId=362246
https://wp.nif.no/PageTerminDetail.aspx?LinkId=362247

Mvh

Deres utskremte

Morten & Thomas